Bereikbaarheid
Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

Vanaf 4 september tot en met medio december 2024 wordt er hard gewerkt aan de verbetering van Duindorp Schoorl.  
Meer informatie

Welkom
Team Merlet

Ontmoet ons team

Marco Helsloot en Bas Varga

Chef de Cuisine: Marco Helsloot

Marco, geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam, brengt een rijke culinaire ervaring met zich mee. Zijn culinaire reis begon 10 jaar geleden bij Restaurant Merlet, na zijn eerste sterrenervaring bij Duin en Kruidberg. Tot 2019 werkte hij bij Merlet en eindigde als sous-chef van Jonathan Zandbergen. Marco Helsloot draagt bij aan het succes van het restaurant met zijn passie en vakmanschap. Daarna heeft hij zijn horizon verbreed als sous-chef in tweesterrenrestaurants, waaronder het gerenommeerde restaurant “Het Nonnetje” in Harderwijk en “212” in Amsterdam.

De chef hecht bijzonder veel waarde aan samenwerking in de keuken en gelooft dat het delen van ideeën en creatieve processen leidt tot de meest smaakvolle gerechten. Zijn visie is om een culinaire ervaring te creëren die niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook de warmte van gezamenlijke inspanning weerspiegelt. Naast zijn indrukwekkende staat van dienst is Marco ook de trotse winnaar van prestigieuze kookwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts, het Zilveren Koksmes, nationaal kampioen jonge koks 2017, en heeft hij de culinaire wedstrijd "Slag op de Schelde" gewonnen.

Marco runt met veel plezier en enthousiasme de keuken, en met sous-chef Bas Varga aan zijn zijde vormen zij een dynamisch en getalenteerd duo. Bas Varga heeft, naast vele jaren ervaring bij Merlet, ook een aantal jaren bij tweesterrenrestaurant Tribeca gewerkt. Samen zijn zij vastberaden om de culinaire traditie van Restaurant Merlet voort te zetten en nieuwe culinaire hoogtepunten te bereiken.

Rein Denneman en Jeffrey van der Beek

Rein Denneman werkt al meer dan 10 jaar bij Restaurant Merlet. Met oog voor detail, passie voor gastvrijheid en veel ervaring, kennis en kunde over de beste wijn/spijs combinaties geniet u van een bijzondere beleving in Restaurant Merlet. Met trots verwelkomen wij Jeffrey van der Beek als onze nieuwe sommelier, die met zijn jarenlange ervaring en passie voor wijn een waardevolle aanvulling is op ons team bij Restaurant Merlet. Kom langs en ontdek zelf de expertise en inspiratie die hij meebrengt voor uitzonderlijke wijnervaringen.

Met Marco, Bas, Rein en Jeffrey heeft Merlet een top team in huis dat samen met alle team leden graag zorg draagt voor een bijzondere en culinaire ervaring.

 

Reserveer uw tafel
Restaurant
Cookievoorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij geven om uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.