Ontmoet ons team
Chef de Cuisine: Marco Helsloot
Marco, geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam, brengt een rijke culinaire ervaring met zich mee. Zijn culinaire reis begon 10 jaar geleden bij Restaurant Merlet, na zijn eerste sterrenervaring bij Duin en Kruidberg. Tot 2019 werkte hij bij Merlet en eindigde als sous-chef van Jonathan Zandbergen. Marco Helsloot draagt bij aan het succes van het restaurant met zijn passie en vakmanschap. Daarna heeft hij zijn horizon verbreed als sous-chef in tweesterrenrestaurants, waaronder het gerenommeerde restaurant “Het Nonnetje” in Harderwijk en “212” in Amsterdam.
De chef hecht bijzonder veel waarde aan samenwerking in de keuken en gelooft dat het delen van ideeën en creatieve processen leidt tot de meest smaakvolle gerechten. Zijn visie is om een culinaire ervaring te creëren die niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook de warmte van gezamenlijke inspanning weerspiegelt. Naast zijn indrukwekkende staat van dienst is Marco ook de trotse winnaar van prestigieuze kookwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts, het Zilveren Koksmes, nationaal kampioen jonge koks 2017, en heeft hij de culinaire wedstrijd "Slag op de Schelde" gewonnen.
Marco runt met veel plezier en enthousiasme de keuken, en met sous-chef Bas Varga aan zijn zijde vormen zij een dynamisch en getalenteerd duo. Bas Varga heeft, naast vele jaren ervaring bij Merlet, ook een aantal jaren bij tweesterrenrestaurant Tribeca gewerkt. Samen zijn zij vastberaden om de culinaire traditie van Restaurant Merlet voort te zetten en nieuwe culinaire hoogtepunten te bereiken.
Rein Denneman werkt al meer dan 10 jaar bij Restaurant Merlet. Met oog voor detail, passie voor gastvrijheid en veel ervaring, kennis en kunde over de beste wijn/spijs combinaties geniet u van een bijzondere beleving in Restaurant Merlet. Met trots verwelkomen wij Jeffrey van der Beek als onze nieuwe sommelier, die met zijn jarenlange ervaring en passie voor wijn een waardevolle aanvulling is op ons team bij Restaurant Merlet. Kom langs en ontdek zelf de expertise en inspiratie die hij meebrengt voor uitzonderlijke wijnervaringen.
Met Marco, Bas, Rein en Jeffrey heeft Merlet een top team in huis dat samen met alle team leden graag zorg draagt voor een bijzondere en culinaire ervaring.