In januari en februari ondergaat Restaurant Merlet een interessante restyling. Terwijl ons vertrouwde restaurant wordt vernieuwd, nodigen wij u van harte uit om een uniek tijdelijk concept te ervaren. Intiem, verrassend en slechts toegankelijk voor een beperkt aantal gasten.
Tijdens de restyling van Restaurant Merlet openen wij tijdelijk de deuren van een uniek pop-up belevingsrestaurant: een culinaire reis door de ruimtes van Merlet, waarin gastronomie, filmische storytelling en kunst samenkomen.
Uw avond begint in de Candlelight Lounge, een intieme, bijna geheime plek waar het zachte kaarslicht de aanvang van een verhaal markeert. Hier bereid het keukenteam, onder leiding van sterrenchef Marco Helsloot onze chefs live verfijnde amuses, het voorspel van de reis, terwijl u langzaam wordt ondergedompeld in een sfeer die aanvoelt als het begin van iets onverwachts.
Wanneer de eerste smaken hun verhaal hebben verteld, wordt u uitgenodigd aan de Chef’s Table, het hart van de avond. Hier ontvouwt zich het tweede hoofdstuk: twee verfijnde gangen die worden begeleid door documentaireachtige filmbeelden. De gerechten komen tot leven in verhalen over ingrediënten, herkomst en ambacht, terwijl de chefs voor uw ogen hun technieken en passie onthullen. U reist als het ware mee vanuit het ontstaan van een product naar het moment dat het op uw bord belandt.
Vervolgens leidt het verhaal u verder, naar de Lounge die voor deze gelegenheid is getransformeerd tot een paradijselijk restaurant. Gouden tinten, haardvuur en een speciaal kunstwerk rond Adam en Eva creëren een sfeer van ontdekking en verleiding. Hier beleeft u het slotstuk van de avond waar smaken, geuren, beelden en verhalen samenvloeien tot één geheel.
Beleef een culinaire vertelling waarin elke ruimte een nieuw hoofdstuk vormt. Geniet van een avond vol beleving, beweging en verrassing van intieme start tot paradijselijke finale.
Het pop-up belevingsrestaurant is geopend van donderdag 15 januari t/m zondag 8 februari 2025
Openingstijden & shifts:
Donderdag: Ontvangst om 18:00 & om 19:30
Vrijdag: Ontvangst om 18:00 & om 19:30
Zaterdag: Ontvangst om 12:30 (lunch), om 18:00 & om 19:30
Zondag: Ontvangst om 13:00 (lunch), om 16:00 (linner) & om 18:00
De prijs bedraagt 149,00 euro per persoon (belevingsmenu, exclusief dranken)